In ultima vreme, oriunde si din orice punct am privi vom observa ca oamenii sunt foarte prinsi si efectiv nu se pot deconecta de la problemele zilnice sau mai ales acelea de la serviciu.

Sigur ca orice mediu este stresant prin natura lui insa este foarte important ca de fiecare data cand simtim ca nu mai rezistam sau ca avem prea multe pe cap, sa ne luam o pauza ca sa ne deconectam de tot ceea ce ne inconjoara.

Exista anumite tehnici pe care le puteti pune in aplicare destul de repede si care va pot ajuta sa va schibati starea de spirit. De regula, in momentul in care suntem nervosi sau suparati avem  tendinta de a-i respinge pe cei din jurul nostru si sa nu ne mai dam seama ca astfel ii putem rani pe oamenii dragi.

Iata ce ar trebui sa faci ca sa uiti complet de probleme si sa iti reincarci bateriile.

Gandeste-te la o amintire placuta din viata ta. Pastreaza imaginea respectiva si incearca sa o descri. Este clara? O vezi in culori sau alb negru? Are profunzime? Este in miscare sau statica? Este luminoasa sau intunecata? Cat de aproape de tine este imaginea? Te poti vedea in imagine sau aceasta este in jurul tau? Descrie cat mai clar ce vezi “cu ochiul mintii”.

Raspunde la aceste intrebari, imaginandu-ti “tabloul” experientiei si vei observa cum ti se schimba starea de spirit. Asa cum ai reusit sa aduci aceasta amintire placuta din trecutul tau in prezent, intensificand-o retraind experienta, tot asa poti diminua intensitatea gandurilor stresante legate de job.

Acum, dupa ce iti rapsunzi la aceste intrebari ar trebui sa iti pui un semn de intrebare si sa te intrebi daca cu adevarat se merita sa faci anumite eforturi ca sa te stresezi si sa fii atat de conectat la probmele zilnice.