Vara ar trebui sa fie considerata un motiv de mare bucurie pentru tine pentru ca iti poti petrece timpul in aer liber. Si ce este mai frumos decat sa ai o gradina plina cu flori si un gazon imaculat? Este foarte greu sa intretii un gazon perfect si foarte curat dar vei reusi daca vei acorda mai mult timp ingrijirii gradinii. Iata ce ar trebui sa faci ca sa ai un gazon curat si frumos in timpul verii:

In primul rand, trebuie sa uzi gazonul in zilele caniculare de vara. Daca soarele va fi foarte puternic si nu il vei uda suficient este posibil sa te trezesti cu un gazon uscat. De aceea trebuie sa aerisesti si sa regenerezi gazonul in timp de vara. Este foarte important sa tai radacinile incalcite ale gazonului pentru ca acesta sa creasca drept si asa cum trebuie. In cazul in care cresc muschi in gradina, ar trebui sa cureti zona si sa pui din nou gazonul. Trateaza zona pe care vrei sa plantezi gazonul cu sulfat de fier care va impiedica si va previna aparitia si cresterea muschilor inestetici din gradina ta.

Gazonul are nevoie sa fie udat din abundenta. De preferat este sa uzi gazonul seara, atunci cand gazonul are culoare verde intensa. Foloseste un furtun cu apa daca nu ai un sistem de irigatii si uda gazonul cat de des poti.

este foarte important sa tunzi gazonul in mod regulat. In perioada de primavara, mai exact prin lunele aprilie sau mai, incepe sa creasca firul de iarba care saracesc solul si nu permit o crestere buna a gazonului. Tunde gazonul cel putin o data pe luna. Astfel se va regenera si solul si gazonul va fi mai proaspat si va arata mai frumos. Cand regenerezi solul, calitatea gazonului se va imbunatati in mai putin de o sapamana.