Balonarea ne creaza un disconfort total. Este o tulburare intestinala care genereaza o cantitate mai mare de gaze in stomac decat in mod normal. Balonarea este insotita de dureri abdominale, aspect neplacut al abdomenului cauzate de cele mai multe ori de un stil de viata dezordonat si de alimentatia necorespunzatoare. Exista cateva remedii care te ajuta sa scapi de starea de disconfort creata de balonare.

In primul rand, trebuie sa mananci cat mai incet si sa nu te grabesti niciodata. Daca te grabesti, vei inghiti aerul si vei ajunge la balonare. Trebuie sa previi aceste dinsconforturi abdominale, incarcand sa acorzi mai mult timp momentelor in care mananci pentru a evita balonarea.

Bea cat mai multa apa. Este foarte important sa te hidratezi si sa consumi cat mai multa apa. Evita bauturile carbogazoase si acidulate. Apa va stimula tranzitul intestinal i te va ajuta foarte mult sa previi constipatia. Incearca sa mananci cat mai multe fructe si legume deoarece un aport foarte mare de apa si te vor ajuta in combaterea balonarii.

Consuma alimente bogate in fibre. Nutritionistii au stabilit ca o persoana adulta trebuie sa consume 25 de grame de fibre pe zi. De exemplu consuma cereale integrale, capsuni, fructe de padure, prune uscate si caise. Acestea sunt bogate in fibre si te vor ajuta sa previi balonarea. In cazul in care nu esti obisnuit cu acest stil de viata si cu aceste alimente, trebuie sa nu faci abuz inca din prima deaorece vei risca sa cazi in extrema cealalta.

Balonarea mai apare si inaintea menstruatiei, iar explicatia este o dereglare hormonala. Trebuie sa reduci sarea din maniu si sa consumi suplimente de calciu.

Nu manca alimente care iti vor favoriza acumularea de gaze in stomac. Nu manca alimente greu de digerat precum fasole, conopida, varza sau broccoli. Consuma-le insa intr-un mod cat mai regulat pentru a evita balonarea.