Potrivit declaratiilor majoritatii pilotilor, decolarea si aterizarea avionelor reprezinta cele mai periculoase aspecte ale unui zbor. Cu toate acestea, exista unele conditii care sunt mai riscante decat altele- dar se pare ca unele piste facute pe varfurile muntilor, pe stanci, plaje aglomerate sau drumuri nu reprezinta un motiv de descurajare pentru unii piloti. Care sunt cele mai extreme si mai periculoase aeroporturi din lume probabil am aflat sau vom afla, insa frica ramane si daca nu este musai sa mergem pe acele aeroporturi, nu o vom face decat daca vom sti ca suntem in cel mai sigur avion din lume.

Asadar, aeroporturile pot fi si periculoase, dar mai degraba este vorba despre pistele acestora cand vine vorba despre decolare si aterizare. Au fost cazuri si de atentate in unele aeroporturi ale lumii, insa acest lucru se incearca a fi combatut cu timpul. Ce mai regasim in asemenea locuri din care plecam spre taramuri straine? Roboti, camere de odihna, restaurante selecte si duty-free-uri cu preturi peste masura de mici-toate aceste lucruri pot fi intalnite in aeroporturile lumii.

Un robot practic poate fi gasit in Aeroportul din Dusseldorf. Acesta poate functiona pe post de valet. Dubbed Ray- robotul este in esenta un aparat cu inteligenta proprie, care se va asigura de buna desfasurare in cadrul aeruportului- de la planurile calatoriei, pana la livrarea bagajelor in masina sau in cala avionului. Super tare am zice? El ne va cantari bagajele, ni le va purta catre avion si ne va atentiona daca parem suspecti sau daca am uitat sa mai mergem la poarta de imbarcare? Curios lucru. In viitor vom ajunge sa nu ne mai bazam deloc pe oamenii reali si in shimb robotii vor prelua totul. Suna a scenariu apocaliptic, deci nu este ok, insa momentan nu s-a ajuns la o asemenea evolutie.