Atunci cand te plangi ca ai prea multi bani nu poate fi tocmai cea mai buna solutie pentru a fi credibil ca nu stii cum sa iti gestionezi propria afacere si implicit propriul buget, pentru ca in unele situatii poti gasi o solutie reala. Fie ca te gandesti la un alt loc de munca, ca renunti la vicii si placerei sau ca mergi la mai putine petreceri, atunci cu siguranta vei invata sa iti gestionezi propriul buget.

Nu voi deveni bogat niciodata

Nu prea sunt de acord cu acest cuvant, niciodata, pentru ca nu imi place cand oamenii spun ca ei nu pot face nimic, ca nu sunt buni de nimic, ca nu se pot adapta conditiei. Daca cineva crede ca nu va deveni bogat nu este de mirare ca nu va deveni, pentru ca multi oameni reusesc daca isi propun si daca au un spirit cu pozitivism. Daca este sa intrebi de ce cei mai multi oameni isi doresc sa devina bogati, ei vor spune ca pentru a-ti atinge nevoile lipsurilor sau obiectivele financiare. De cele mai multe ori acesti oameni isi irosesc viata si uita ca scopul lor nu este de a face bani ci au un atu mai maret, acela de a fi in viata si de a trai. Se pot castiga bani pentru a trai o viata decenta, fericita, iar scopul de a face cat mai multi bani nu va fi niciodata un scop de la sine rezolvat.

Nu voi plati nicicand toate datoriile

Este usor sa optezi pentru imprumuturi si sa te alegi cu datorii, dar este foarte greu sa le solutionezi si sa le platesti. Cand incepeti sa va gestionati banii in mod corespunzator este posibil sa realizati ca veti plati mai putin decat ati anticipat, lucru care va poate ajuta sa iesiti din criza banilor intr-un singur an. Nu permiteti ca datoriile sa fie controlate cu mintea si cu propria viata, pentru ca sunteti suficient de puternici sa stiti ca datoriile se pot plati daca actionati cu ghibzuinta.