Comunicarea este baza unei relatii indiferent de ce tip este ea. Fie ca vorbim despre o relatie de prietenie, de familie sau de cuplu, pentru o buna functionare a ei este nevoie sa existe o comunicare.

Toata lumea are nemultumiri, ganduri sau probleme pe care ar vrea sa le rezolve. Si cum putem rezolva problemele cel mai bine daca nu  prin comunicare?

Intr-un cuplu este foarte important ca cei doi parteneri sa fie compatibili in materie de comunicare. Exista foarte multe cazuri in care unul dintre parteneri nu doreste sa comunice. De regula, acest lucru se intampla cu barbatii pentru ca ei sunt cei care se exteriorizeaza mai greu si nu simt nevoia sa comunice foarte mult. Iata cum sa iti convingi partenerul sa comunice:

  • In primul rand este foarte important unghiul in care te afli in momentul in care initiezi o conversatie. Daca vei adopta un stil amenintator asupra partenerului tau el nu va dori sa comunice deoarece acesta este lucrul pe care toti barbatii il urasc. Nici un barbat nu poate accepta faptul ca este amenintat de un anumit lucru. Din acest motiv este important cum pui problema.
  • Apoi, trebuie sa stii sa razi chiar si atunci cand esti furioasa sau trista. Oamenii care sunt bine dispusi si fericiti transmit acest lucru si celorlalti din jur. Din acest motiv este important sa stii sa zambesti atunci cand abordezi un subiect pentru ca el sa nu fie interpretat prost de catre partener.  Ai grija insa ca partenerul sa nu iti raspunda pe acelasi ton, mai precis intr-un mod neserios. Zambeste chiar daca nu astepti la un raspuns identic sau asemanator.
  • De multe ori femeile nu mai intreaba anumite lucruri si lasa ca partenerul sa inteleaga prin gesturi cu subinteles. Barbatii nu inteleg aceste lucruri si din acest motiv trebuie sa fii cat se poate de deschisa.