Viata de student este foarte frumoasa si poate ca cea mai frumoasa a vietii. Important este sa stim sa ne bucuram de aceasta perioada minunata si sa profitam de ea din plin.

In acest articol, m-am hotarat sa vorbesc despre sesiunea din iarna. Am ales sa vorbesc despre acest subiect pentru ca stiu cat este de neplacut sa te intorci din vacanta de iarna si de la colinde in plina sesiune. Sesiunea de iarna ne prinde de cele mai multe ori pe nepregatite deoarece ne este foarte greu sa invatam atunci cand este atata forfota si atat de multe lucruri de facut.

Toate lucrurile reusite din viata ta academica au la baza un plan pe care trebuie sa il respecti intocmai. Cum temele si proiectele pentru facultate sunt ultimul lucru de care ai chef sa te apuci in vacanta de iarna, va trebui sa te pregatesti temeinic pentru a face un efort supraomenesc si a pune mana pe o carte si a scrie cateva randuri.

Astfel, atata timp cat creierul tau este inca obisnuit cu atmosfera de la facultate, stabileste clar ce ai de facut, care sunt termenele limita, cata munca de cercetare prespune fiecare tema/proiect, etc. Apuca-te de toate acestea din timp, pentru a evita sa te trezesti in presesiune si sesiune ca ai de predat proiecte de care nici macar nu stiai!

Apoi, trebuie sa faci astfel incat sa faci din scoala o prioritate. incearca sa iti anunti toti prietenii  ca ai de facut teme si de invatat pentru ca toata lumea sa stie ce ai de facut si sa nu fii deranjat. Dupa ce ai anuntat toata lumea ca ai de invatat poti sa treci la treaba.

Ai grija sa inveti in mod constant deoarece va fi greu sa retii daca inveti o data la cateva zile ca sa nu mai vorbim de faptul ca este foarte mult de invatat.