Deși incinerarea crește în popularitate pe zi ce trece, încă există unele concepții greșite sau informații nu pe deplin înțelese legate de ea. Dacă ești în postura în care trebuie să alegi între o înmormântare și o incinerare umană, trebuie să te informezi pe deplin legat de beneficiile fiecărei modalități în parte.

Îți voi oferi informații utile cu privire la ce înseamnă cu adevărat să alegi o incinerare umană în detrimentul unei îngropări. Trebuie să reții că nu există o decizie corectă sau greșită cu privire la ce se întâmplă cu trupul persoanei decedate. Fiecare persoană în parte are propria decizie corectă și aceasta se bazează pe ce anume îți oferă confort și compatibilitate din punctul de vedere al tradiției pe care o urmezi.

Pentru a te ajuta să te decizi și să îți creezi o opinie legată de crematorii și incinerare, citește rândurile de mai jos. Voi încerca să îți prezint succint câteva dintre beneficiile unei incinerări.

Avantajele alegerii unei incinerări

În primul rând, poți în continuare să ai parte de funeralii. Din păcate, a fost răspândită ideea cum că, dacă alegi o incinerare umana Cluj, nu vei putea organiza și funeralii. Este adevărat că majoritatea persoanelor aleg să fie incinerate înainte de a avea un serviciu memorial în care este dispusă cenușa. Însă asta nu înseamnă că nu este posibil să ai parte de un serviciu funerar mai întâi, în care cei apropiați sau rudele să poată vedea persoana decedată pentru o ultimă dată. De altfel, există și posibilitatea să participe mai mulți oameni în momentul incinerării. Alegerea îți aparține și trebuie să faci ceea ce simți că este corect.

  • Poți căuta oferte

Prețurile vor fi diferite mereu în funcție de locația în care te afli și opțiunile pe care le alegi. Astfel, există posibilitatea să salvezi niște bani dacă te uiți din timp și vânezi oferte. Poți căuta pe internet toți furnizorii de servicii de incinerare umană din localitatea ta și să îi contactezi printr-un apel telefonic. Aceștia sunt obligați să îți ofere toate detaliile posibile legat de ce îți dorești să știi. Un preț bun pentru serviciul în sine de incinerare înseamnă mai mulți bani oferiți în alte servicii.

  • Religia nu te mai împiedică

De-a lungul timpului, oamenii au ignorat total posibilitatea incinerării, din cauza faptului că din punct de vedere religios nu poți face alegerea aceasta. Însă, în prezent, mare parte din religii permit și încurajează acest act. Din acest motiv, dacă ești o persoană religioasă, poți discuta despre acest lucru cu consilierul tău spiritual și să îl întrebi ce părere are despre asta. Nu uita că la finalul zilei alegerea îți aparține în totalitate și nimeni nu te poate obliga să alegi un lucru pe care nu ți-l dorești!

  • Ai posibilitatea unei personalizări

Dincolo de cum arată urna aleasă, poți oricând să alegi să transformi cenușa într-un obiect prin care să ți se amintească de persoana pierdută. Mai nou, este destul de cunoscută posibilitatea transformării cenușei în bijuterii sau alte obiecte creative și artistice. Există o varietate de posibilități de care poți afla doar cercetând cu atenție pe internet.

 

Nu în ultimul rând, ai posibilitatea de a transporta cenușa cu ușurință! Fie pusă într-o urnă sau introdusă într-o bijuterie, aceasta are avantajul că poate fi dusă oriunde și să o ai aproape mereu. Dacă ești interesat de detalii tehnice privind incinerarea, te invit să accesezi siteul www.proignis.ro.