Orice persoana isi doreste mai mult de la ea. De exemplu, in cazul unei persoane care este slaba isi doreste sa mai puna cateva kilograme, alte persoane care au cateva kilograme in plus isi doresc sa scape de ele. Sigur ca exista foarte multe lucruri care pot influenta starea fizica si psihica pe care o avem.

Femeile, in general, sunt foarte preocupate de felul in care arata si cele mai multe dintre ele isi doresc sa fie mai slabe sau sa arate mai bine. Acest lucru nu afecteaza doar starea fizica pe care o are o persoana ci mai ales starea psihica a ei. Din momentul in care nu suntem multumiti de felul in care aratam este imposibil sa avem o stare psihica buna. Este important sa facem astfel incat sa ne mentinem o stare cat mai buna fizica pentru a reusi sa o mentinem la fel si pe cea psihica.

In primul rand, daca va doriti sa aveit o stare psihica buna, este important sa nu va asociati mereu cu o conditie fizica extrem de buna. Daca ati fost in tinerete antrenor sau ceva de acest gen, nu va trebui sa aveti asteptari sa fiti la fel pentru intreaga viata. Va trebui sa stii ca nu vei putea arata la fel tot timpul si va trebuie sa te conformezi.

Poti sa ii multumesti corpului tau pentru ceea ce este. Iti poate parea ridicol insa ar putea fi foarte benefic pentru tine acest exercitiu.  Daca te vei multumi cu corpul tau te vei simti mult mai bine. Te poti multumi cu faptul ca poti sa mergi, ca ai ochi si vezi, ca ai maini si te poti folosi de ele, ca esti frumos si ca ai partile tale unice. Poti sa fii fericit de orice si sa ii multumesti corpului tau a ti-a oferit toate astea. Astfel, te vei simti mult mai bine din punct de vedere psihic dar si fizic.