Fiecare persoana este unica si are modul ei de a fi. Cand vine vorba de zodii, fiecare este diferita de cealalta si persoanele din aceeasi zodie au tendinta de a impartasi o serie de caracteristici comuna care definesc acea zodie in sine.

In privinta capricornilor acestia sunt de cele mai multe ori condusi de ideea de a castiga si mentine autoritatea, ceea ce ii face de obicei persoane destul de amibitioase. Acestea pot da dovada de semne de autoritate chiar si in mod inconstient. Sunt lideri inascuti. Fiind un semn de paman acestia sunt destinati unei vieti in care ajung sa construiasca si sa dezvolte tot ce tine de ei insasi. De obicei capricornii sunt persoane care ajung sa ocupe joburi de profesor, cercetator, director, inginer sau manager.

 Capricornii sunt de obicei foarte precauti si conventionali cand vine vorba de ceva nou. Un capricorn sigur pe sine este un introvertit denpendent de munca si de incredere. Uneori acestia isi asuma prea mult responsabilitate pentru o anumita actiune dar asta este un lucru ce ii defineste. In privinta obligatiilor, vor face absolut orice pentru a o duce la indeplinire si vor trece chiar si peste principiile proprii.

Rabdarea acestora este una de admirat. Este o persoana care da dovada de  foarte multa de rabdare. Chiar daca in interior situatia sta total diferit, acestia sunt de obicei calmi in exterior si ajung sa isi foloseasca timpul energia intr-un mod eficient, decat sa se manisfeste.

Sunt destul de conservatori si cand vine vorba de timp si de efort, sunt foarte eficienti in luarea deciziilor care ar duce la economii si un timp de completare mai rapid. Este o persoana care refuza sa lase lucrurile ce nu mai pot fi folosite sa stea. Acesta le va gasi foarte rapid o intrebuintare si se va asigura ca poate beneficia de pe urma acestuia.