Kwanzaa este o sarbatoare de sapte zile care sarbatoreste originile populatiei afro-americane. Aceasta sarbatoare se straduieste sa comemoreze unele lucruri in scopul de a ajuta comunitatea afro- americanilor de a ramane puternica. Kwanzaa este o saptamana intreaga de onorare a patrimoniului african, marcat de participanti care aprind o lumanar kinara si este sarbatorita in fiecare an din ziua de 26 decembrie pana la 1 ianuarie.
Kwanzaa reprezinta sapte zile de sarbatoare, insotite de activitati ca iluminarea cu lumanari, culminand cu o mare petrecere si daruirea unor cadouri. Aceasta a fost creata de Ron Karenga si a fost prima data sarbatorita de pe 26 decembrie 1966 pana pe 1 ianuarie 1967.
Inca de la inceputurile sale, in 1966, pozitia lui Karenga s-a schimbat foarte mult. El crede acum ca Kwanzaa este o sarbatoare potrivita pentru multi, asemeni unei curse in care America ar putea sarbatori Noul An Chinezesc. Karenga si-a schimbat opiniile, permitand oamenilor de religii diferite sa sarbatoareasca aceasta festivitate, fara a se feri de convingerile lor religioase.
Sarbatoarea Kwanzaa dureaza sapte zile si nu este menita sa mimeze o sarbatoare tipic africana. Chiar numele „Kwanzaa” se poate traduce liber ca „primele roade”. Cu toate acestea, Kwanzaa nu a incercat niciodata sa imite o sarbatoare specific africana. Este o sarbtaoare a afro-americanilor, fiind sarbatorita de foarte multi oameni din mai multe regiuni ale lumii.
Cele sapte zile sarbatorite sunt dedicate unei idei specifice
- Unitate fata de familie, rasa si natiune.
- Autodeterminare, care permite ca cineva sa se defineasca ca individ si de a defini comunitatea. De asemenea, aceasta implica celebrarea creatiilor din trecutul si prezentul populatiei de afro-americani.
- Munca colectiva si de responsabilitate. Aceasta se refera la faptul ca afro-americanii reusesc sa faca un pas inainte catre o comunitate mai durabila si care reuseste sa isi rezolve problemele.
- Cooperare economica- care se refera la liderii de afaceri afro-americani care dau dovada de solidaritate in afaceri.
- Scopul care defineste efortul de cooperare este menit sa intareasca si sa restabileasca aceasta comunitate.
- Creativitatea, care inseamna infrumusetarea comunitatii in care traieste aceasta populatie.
- Credinta- care se refera la credinta intr-un singur popor, in profesori, in comunitate si in lideri religiosi care pot duce comunitatea catre succes.