Kwanzaa este o sarbatoare de sapte zile care sarbatoreste originile populatiei afro-americane. Aceasta sarbatoare se straduieste sa comemoreze unele lucruri in scopul de a ajuta comunitatea afro- americanilor de a ramane puternica. Kwanzaa este o saptamana intreaga de onorare a patrimoniului african, marcat de participanti care aprind o lumanar kinara si este sarbatorita in fiecare an din ziua de 26 decembrie pana la 1 ianuarie.

Kwanzaa reprezinta sapte zile de sarbatoare, insotite de activitati ca iluminarea cu lumanari, culminand cu o mare petrecere si daruirea unor cadouri.  Aceasta a fost creata de Ron Karenga si a fost prima data sarbatorita de pe 26 decembrie 1966 pana pe 1 ianuarie 1967.

Inca de la inceputurile sale, in 1966, pozitia lui Karenga s-a schimbat foarte mult. El crede acum ca Kwanzaa este o sarbatoare potrivita pentru multi, asemeni unei curse in care America ar putea sarbatori Noul An Chinezesc. Karenga si-a schimbat opiniile, permitand oamenilor de religii diferite sa sarbatoareasca aceasta festivitate, fara a se feri de convingerile lor religioase.

Sarbatoarea Kwanzaa dureaza sapte zile si nu este menita sa mimeze o sarbatoare tipic africana. Chiar numele „Kwanzaa” se poate traduce liber ca „primele roade”. Cu toate acestea, Kwanzaa nu a incercat niciodata sa imite o sarbatoare specific africana. Este o sarbtaoare a afro-americanilor, fiind sarbatorita de foarte multi oameni din mai multe regiuni ale lumii.

Cele sapte zile sarbatorite sunt dedicate unei idei specifice

  1. Unitate fata de familie, rasa si natiune.
  2. Autodeterminare, care permite ca cineva sa se defineasca ca individ si de a defini comunitatea. De asemenea, aceasta implica celebrarea creatiilor din trecutul si prezentul populatiei de afro-americani.
  3. Munca colectiva si de responsabilitate. Aceasta se refera la faptul ca afro-americanii reusesc sa faca un pas inainte catre o comunitate mai durabila si care reuseste sa isi rezolve problemele.
  4. Cooperare economica- care se refera la liderii de afaceri afro-americani care dau dovada de solidaritate in afaceri.
  5. Scopul care defineste efortul de cooperare este menit sa intareasca si sa restabileasca aceasta comunitate.
  6. Creativitatea, care inseamna infrumusetarea comunitatii in care traieste aceasta populatie.
  7. Credinta- care se refera la credinta intr-un singur popor, in profesori, in comunitate si in lideri religiosi care pot duce comunitatea catre succes.