Sportul si sanatatea sunt doua elemente esentiale care ne ajuta sa ducem o viata echilibrata, si tocmai de aceea merg mana in mana. Unii medici nutritionisti afirma ca sportul care se face inainte sau dupa micul dejun necesita multe vitamine de care aparatul cardiovascular are nevoie. Din aceasta categorie intra si o multime de fructe, dar si painea prajita insotita de mierea de albine.

Indiferent de timpul in care se efectueaza exercitiile, medicii spun ca nu este bine ca stomacul sa fie alimentat pana la refuz. In aceste situatii se pot crea stari de voma, tensiune ridicata, precum si dificultate in efectuarea exercitiilor fizice.

Pentru exercitiile efectuate dupa-amiaza sau sear,a medicii si implicit instructorii de sport spun sa consumam alimente digerabile, cum este si salata, sau legumele fierte. De altfel, pentru cei cu un indice glicemic scazut se recomanda un fruct. Fie ca este vorba despre un mar sau o banana, acest fruct nu trebuie sa lipseasca. De altfel, perele sau mandarinele sunt alimente bune in timpul exercitiilor fizice.

O seara in compania sportului trebuie sa se incheie cu o cina din leguma si proteine, iar aici o portie de legume crude si o carne slaba sunt esentiale. De altfel, se opteaza in multe cazuri pentru alune, dar si pentru o salata cu seminte.

In functie de tipul de activitate, de genul celui care face sport se impun sau se restrictioneaza alimente. Pentru cei care isi doresc sa creasca in masa musculara este indicat un regim alimentar proteic, cu cat mai multe cereale si carbohidrati. Cei sau cele care vor sa reduca din masa de grasime de pe corp si efectueaza in principal exercitii de fitness sau cardio necesita legume, o hidratare corespunzatoare si o multime de alimente bogate in vitamine si lichide.

Indiferent de dieta sau de tipul de exercitii, sunt de evitat: tigarile, bauturile cu alcool si cele carbogazoane, care nu fac decat sa scada randamentul fizic.