De cele mai multe ori oamenii sunt susceptibili atunci cand vine vorba despre efectele plantelor sau a medicamentelor naturiste. Ei considera ca este mult mai usor sa ia medicamente decat sa recurga la aceste metode, considerandu-le mai benefice. Ei bine, medicamentele afecteaza destul de mult sanatatea si de cele mai multe ori alte organe decat cele pentru care sunt administrate.

Traim intr-o lume dificila, complicata in care orice persoana are nevoie sa fie relaxata. Oamenii sunt foarte stresati, atata de stresati incat de cele mai multe ori considera ca nu mai reusesc sa faca fata provocarilor zilnice. In aceste momente, metoda cea mai buna pentru organism si pentru psihic este aromaterapia. Aceasta metoda ajuta foarte mult la refacerea psihicului si contribuie semnificativ la refacerea starii psihice.

Menta este folosita pentru diverse lucruri sau afectiuni. In scop aromaterapeutic, iata ce ar trebui sa stii despre ea:

Are efecte remontante si foarte utile in tratamentul socului emotional. Actioneaza ca dezinfectant, racoritor, relaxant muscular, stimulant, atispastic. Uleiul eteric de menta are efecte asupra nervilor sensibili la frig, diminunand sensibilitatea, dupa perceperea initiala a senzatiei de rece, urmata imediat de cea de arsura.

Este anestezianta, antiinflamatorie, are o actiune deosebita asupra vezicii biliare si ficatului, stimulandu-le. Constituie un remediu pentru afectiuni digestive, gastrointestinale, ale aparatului excretor, diaree, crampe, colici, catar stomacal si intestinal, ficat marit, litiaza biliara, afectiuni renale, menstre dureroase.

Uleiul de mentol inmoaie pietrele in litiaza biliara. Ajuta la calmarea tusei si a infectiilor in gat. Combate greata, raul de miscare, starea de voma, arsurile la stomac, aciditatea gastrica, crampele intestinale, calmeaza stomacul, mai ales cand substratul este reprezentat de o boala nervoasa sau isterie (1-4 picaturi de ulei de menta impotriva greturilor si afectiunilor viscerale pe fond nervos).
De asemenea are efecte impotriva afectiunilor respiratorii, durerilor de cap si durerilor reumatice. Se recomanda ca adaos la bai, in toate formele de slabiciune, alaturi de cimbru si rozmarin (200-400g frunze de menta).

Asadar, este foarte important sa apelam la aceste metode care vor contribui foarte mult la buna functionare a organismului.