Anorexia este o probleme destul de des intalnita in zilele noastre, din pacate. La televizor, se promoveaza fetele foarte slabe si din aceste motive multe femei au inceput sa creada ca acestea sunt dimensiunile necesare pentru a fi atragatoare si pentru a fi acceptate de catre societate.

Ei bine, in primul rand este foarte important ca fiecare femeie sa stie ca fiecare este unica prin felul ei de a fi si este foarte importanta atitudinea. Atitudinea este cea care vorbeste multe despre o persoana si care poate face o persoana cu cateva kilograme in plus sa fie mult mai atragatoare decat una foarte slaba.

Persoanele care sufera de anorexie isi limiteaza consumul alimentar in mod exagerat. Desi au mai putine kilograme decat ar trebui sa aiba la inaltimea lor si se vede clar ca sunt aproape piele si os, acesti oameni continua sa-si supuna corpul torturii. Restrictiile alimentare severe aduc impreuna cu ele probleme psihice si de sanatate. Un anorexic probabil nu se va recunoaste cand va citi acest articol, dar vor exista si exceptii.

In ziua de azi, cand se promoveaza in forta silueta scobitoare, multe tinere cad in capcana si se chinuiesc sa ajunga precum manechinele prezente la defilarile de moda. Una e sa slabesti pentru ca ai cateva (sau mai multe) kilograme in plus si alta este sa treci mult sub limita unei greutati normale, sanatoase. Anorexia nervoasa afecteaza indeosebi femeile si mai ales pe cele tinere. Si nu vorbesc neaparat de fete de liceu, de 15, 16, 17 ani, cand te astepti la anorexie. In ultimii ani fete de 11, 12, 13 ani se ingrijoreaza referitor la silueta lor si incep sa manance mai putin. Asa au vazut ca trebuie sa arate fetele: foarte slabe.

Asadar, este foarte important ca fiecare femeie sa acorde atentia necesara acestui subiect. O alimentatie sanatoasa si un organism sanatos ofera posibilitatea increderii de sine, ceea ce este foarte important.