Cu siguranta iti amintesti cu drag de acea zi cand v-ati cunoscut si fluturii pareau sa zboare necontenit prin stomac. Acum, intre voi doi legatura pare sa fie de-a dreptul pierduta, insa nu e cazul sa te ingrijorezi: inca mai ai multe de facut pana sa abandonezi lupta in favoarea separarii definitive.

Cel mai important este sa te gandesti bine daca ai pe deplin siguranta ca vrei sa continui sa lupti pentru a-ti salva casnicia sau pur si simplu situatia este mult prea grava pentru a opta pentru reconciliere. Daca ai ajuns la concluzia ca inca se merita si ca inainte impartaseati o legatura de nedescris dupa care inca tanjiti amandoi, iti recomandam sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

 1. Intr-o relatie nu trebuie sa gasesti un vinovat ci calea spre intelegere

  Daca ai tendinta in permanenta sa invinuiesti partenerul pentru greselile pe care consideri ca le face, aceasta poate fi una dintre principalele cauze pentru care relatia voastra nu mai este la fel de stransa ca in trecut. Este important ca acesta sa constientizeze ca alegerile sale nu te multumesc pe deplin, insa criticile trebuie evitate in totalitate. Impreuna puteti gasi o solutie care sa va avantajeze pe ambii si nu doar pe unul dintre voi!

 2. Comunicarea este fundamentul unei relatii la care se adauga iubirea 

  Asadar, succesul intr-o relatie nu este reprezentat numai de pasiune si iubire, ci si de  comunicare. Daca aveti acest aspect bine pus la punct si aveti mereu timp sa discutati despre problemele care apar, atunci identificarea potentialelor rezolvari este un proces mult mai usor. In caz contrar, trebuie sa gasiti o metoda eficienta de a va reapropia de cel drag pentru ca o relatie fara comunicare nu prea are sanse de reusita.

 3. Trebuie sa condimentati putin relatia

  Pentru unele cupluri, se ia in vedere separarea definitiva intrucat au pierdut in totalitate conexiunea din prisma pasiunii. Intrucat aveti la mijloc o baza comuna care a reusit sa va apropie in trecut, trebuie sa va folositi de toate informatiile privind ce ii place cu adevarat partenerului la dumneavoastra pentru a aprinde din nou flacara pasiunii intre voi doi.

 4. Renuntarea la orgolii

  De cele mai multe ori, orgoliile sunt cele care punct capat definitiv a unei casnicii, fara sa fie de fapt vorba despre probleme majore. Astfel, este necesar sa mai lucrati la temperament, dar si la atitudine si sa deveniti o fire mai flexibila. Orgoliul nu va va tine niciodata cald noaptea si nu va reprezenta o alinare cand va este cel mai greu ci, dimpotriva, persoana iubita o va face!

 5. Consilierea profesionala

  Exista momente cand problemele par sa apara necontenit intr-un cuplu si este indicat sa apelati la serviciile unui expert in domeniu, care va poate ajuta sa identificati cauza confruntarii cu asemenea impedimente intr-o relatie. Aceasta persoana este cu adevarat indicata sa va ofere sfaturi si sugestii cat mai obiective, fiind un real ajutor.

  avocati buni de divort in Cluj 2017

Asadar, aveti multe de facut pana sa ajungeti la separarea definitiva din punct de vedere juridic. Daca considerati si dupa aceste eforturi ca nu se mai poate repara relatia si ca divortul presupune un rau necesar, atunci este indicat sa apelati la serviciile unor avocati buni de divort in Cluj 2017. Bineinteles, puteti sa mergeti pe recomandarea cunoscutilor care au trecut prin acest proces, insa trebuie sa va asigurati ca persoana care va va ajuta din punct de vedere juridic are experienta in domeniu si practica onorarii corecte. De asemenea, specializarea sa trebuie sa se incadreze in dreptul familiei pentru a va ajuta pe cat se poate mai bine. Uneori, a te separa de o persoana iti permite sa iti analizezi stilul de viata si sa iei o „gura de aer proaspat” pentru o viata mai buna.