In ziua de astazi exista foarte multe cupluri care sunt sa divorteze. Acest  lucru e intampla din cauza neintelegerilor. Ceea ce nu realizeaza oamenii este faptul ca un divort poate avea urmari foarte grave asupra copilului in cazul in care acesta a rezultat in urma casatoriei.

De cele mai multe ori in urma casatoriei apare un copil. Acest lucru influenteaza foarte mult situatia si o ingreuneaza oarecum. Din momentul in care exista un copil lucrurile nu mai sunt atat de simple precum par. El va ramane mereu tramatizat de diferite lucruri. De asemenea, lipsa unuia dintre parinti va avea mereu urmari asupra comportamentului si personalitatii copilul care va deveni adult.

Oricum, copii sufera foarte mult atunci cand dintr-o data nu mai are acelasi impacturi cu parintii lor. Asa se face ca de fiecare data cand parintii unui copil divorteaza acesta ramane cu schimbari, i s schimba comportamentul si chiar personalitatea. Ceea ce este cel mai grav este faptul ca micutul ramane cu urmari destul de grave chiar si in perioada de maturitate.

Cum trebuie sa iti pregatesti copilul? Sa ii spui ca divortezi si ca parintii sai nu vor mai fi impreuna? Sa il intrebi cu cine isi doreste sa ramana? Ei bine,  foarte multi parinti fac greseli atunci cand vine vorba despre un divort. In aceste momente trebuie sa fii foarte atent la toate lucrurile pe care i le spui copilului.

Daca pana acum te-ai gandit ca poate ar fi mai bine sa iti protejezi copilul si sa nu ii spui chiar tot ce se intampla intre tine si partenerul tau din dorinta de a-l ‘proteja’ este foarte important sa stii ca micutul trebuie sa stie totul. Oricum, el simte ca se produce o ruptura insa trebuie sa stii sa vorbesti cu el. In momentul in care iti anunti copilul de decizia voastra nu trebuie sa folosesti reprosuri sau cuvinte jignitoare la adresa partenerului.