Unele plante pe care le gasim in apartamente nu sunt folosite doar de design, si pentru a conferi camerei un aer fresh ci sunt folosite si pentru purificarea aerului din locuinta.Plantele ajuta la filtrarea poluantilor si dioxidului de carbon pe care il expiram, eliberand oxigenul si crescand umiditatea.

Cercetatorii au testat mai multe specii de plante si au clasificat florile dupa forma si modul lor de dezvoltare.Plante verzi:  areca (chamaedorea), aglaonema, dracaena marginata, dracaena janet craig, dracaena warneczki, dracaena massageana, philodendron, epipremnum (scindapsus), sansevieria, ficus elastica, ficus alii, iedera; si plante cu flori:spatiphyllium, crizantema, gerbera, azalea. 

Aloe vera

Sunt plante foarte usor de intretinut putand fi utilizate si in alte scopuri medicinale sau in industria cosmetica.De asemenea, sunt plante care ajuta la purificarea aerului din locuinta filtrand aerul din casa de benzen si formaldehide, substante elmanate de substante chimice si vopseluri.Aceasta planta se pastreaza foarte bine la locuri bine iluminate.

Gerbera

Este o planta foarte frumoasa si stralucitoare si ne scapa de substante precum tricoloretilena, emanata din produse de curatat, si benzen. Aceasta planta poate fi asezata in ghiveci chiar in locuri iluminate mediu.

Limba soacrei

Este o planta care filtreaza substantele chimice.Nu este o planta care va iesi in evidenta prin frumusete in locuinta voastra.Se dezvolta foarte bine in medii umede.

Crizantema

Este o floare foarte frumoasa, care va iesi in evidenta conferind o aura incaperii.Ajuta la filtrarea substantelor chimice, a benzenului emanat de produsele din plastic, lipici, detergenti. Mediu perfect in care se dezvolta este intr-un loc foarte bine iluminat.

Feriga

Contribuie la sporirea umiditatii din aer.Asemeni palmierului, aceasta planta va regla nivelul umiditatii din locuinta ta. Pisicile sunt alergice la aceste plante.

Castusul si Copacul Dragon

Cactusul absoarbe fumul de tigara iar Copacul Dragon absoarbe aerul poluat de radiatii electromagnetice create de folosirea calculatoarelor, televizoarelor si a cuptoarelor cu microunde.