Nu exista vreo persoana care sa nu aiba o anumita fobie. Orice persoana se teme de anumite lucruri, in functie de ceea ce fac in viata de zi cu zi. Exista persoane carora le este teama de intuneric, carora le este teama de inaltime sau de orice altceva.

Orice actiune care poate fi facuta de catre oameni are diferite persoane care au temeri. Nu exista vreo persoana careia sa nu ii fie teama de nimic. Totusi, avem cu totii emotii, uneori sunt constructive si alteori sunt destul de negative. In momentul in care trebuie sa purtam un anumit discurs in afat unor persoane avem cu totii emotii, mai ales daca acest lucru se intampla pentru prima data.

Exista persoane care incearca sa evite aceste situatii si se agita extrem de mult, ajungand sa nu doarma noaptea, sa se consume foarte mult inainte ca evenimentul respectiv sa aiba loc. Totusi, din cauza unui acces de emotii putem ajunge la un moment dat  sa pierdem diferite avansari la locul de munca sau sa facem diferite lucruri care ne pot afecta personalitatea.

Frica este o reactie absolut naturala si normala. Niciodata nu vom putea sa spunem ca nu ne este teama de nimic pentru ca acest lucru nu se poate intampla niciodata. Indiferent care este aceea, cu totii avem o anumita frica.

In momentul in care ne este teama sa vorbim in public putem sa ne confruntam cu situatii de genul blocajului, putem sa transpiram, sa avem un gol in stomac sau tot felul de astfel de reactii.

In momentul in care ne este teama ca ceilalti sa nu isi dea seama de faptul ca suntem in panica trebuie sa stim sa gestionam orice situatie si sa trecem cat mai usor peste asta. In cazul in care afisam o persoana foarte stresata ajungem sa ne confruntam cu tot felul de probleme.