Femeile sunt capabile de multe sacrificii si cheltuie sume substantiale de bani doar pentru a reusi sa arate cat mai bine si sa fie cat mai frumoase. Din acest motiv, femeile merg la saloane de infrumusetare si fac tot felul de sacrificii pentru a arata cat mai bine.

Ele recurg la tot felul de metode prin intermediul carora sa reuseasca sa arate cat mai bine. Din acest motiv, apeleaza la tot felul de lucruri si la tot felul de produse cosmetice pentru infrumusetare. Ei bine, in final aceste produse se dovedesc a fi ineficiente si mai devreme sau mai tarziu ajungem la concluzia ca cele mai bune metode de infrumusetare sunt acelea naturale. Ma refer la produsele sau la cosmeticele naturale care au efecte mult mai eficiente si mai vizibile decat ar avea alte produse.

In acest articol doresc sa vorbesc despre unturi cosmetice. Ele sunt extrem de benefice pentru frumusete si de cele mai multe ori sunt mult mai eficiente decat orice alt produs cosmetic.

Untul de shea este extras din nucile arborelui de shea, care creste in savanele Africii Centrale si de Vest. Tot procesul de culegere si prelucrare este realizat manual de femeile africane, fiind astfel considerat si una din principalele surse de venit pentru acestea.

Se poate folosi ca atare, sau in combinatie cu uleiurile vegetale preferate: ulei de masline, cocos, soia, jojoba etc. De asemenea, ii puteti conferi diverse arome (dar si proprietati benefice) prin adaugarea catorva picaturi de uleiuri esentiale: arbore de ceai, lavanda, ylang ylang etc.

Untul de cacao, desi aproape necunoscut marelui public, este un produs finit de baza in industria prelucratoare de cacao. Untul de cacao este obtinut in urma presarii masei de cacao destinata fabricarii pudrei de cacao pentru consum.

Este foarte important ca aceste ingrediente sa fie folosite asa cum ar trebui. Ele sunt naturale si ajuta extrme de mult la frumusete dar si la mentinerea ei.