Balonarea este o problema destul de des intalnit mai ales in cazul femeilor. In orice caz, balonarea este o senzatie care ofera disconfort abdominal si nu numai atat. Sigur ca balonarea nu este o afectiune foarte grava insa este foarte inconfortabila si neplacuta.

Oricum ar fi, din ce in ce mai multi oameni isi doresc sa se fereasca de balonare insa nu realizeaza ca aceasta este influentata in primul rand de alimentatie. Oricum ar fi este foarte important sa facem astfel incat sa nu combinam alimentele astfel incat sa favorizeze balonarea.

Cea mai frecventa cauza care determina balonarea este combinarea incorecta a alimentelor, intoleranta la gluten sau lactozul, faptul ca mancati prea mult sau faptul ca folositi tot felul de indulcitori artificiali care nu pot face decat sa irite mucoasa stomacului.

In primul rand daca vrei sa scapi de balonare trebui sa cosnumi alimente cat mai bogate in potasiu. Aceste alimente sunt bananele, pepenele galben, mango, spanacul, ciupercile, semintele de dovleac sau cele de floarea soarelui. Potasiul este cel care ajuta extrem de mult la eliminarea sodiului din organism, substanta care favorizeaza balonarea. Astfel, consumand alimente bogate in potasiu te vei simti mult mai bine si vei scapa de senzatia de balonare.

Carbohidratii sunt si ei responsabili de balonare. Daca vreti sa scapati de aceasta senzatie este foarte important sa faci astfel incat sa consumi nu paine, cereale integrale sau paste pentru ca acestea tin apa in corp si favorizeaza balonarea. Incearca sa consumi alimente cat mai echilibrat. De exemplu, carbohidratii pot fi consumati in combinatie cu salate sau legume pentru ca aceste alimente va ajuta sa scapati de balonare.

Patrunjelul este foarte bun atunci cand vreti sa scapati de balonare. Daca veti consuma patrunjel, acest diuretic natural va fi foarte eficient pentru cobaterea balonarii, fiind bogat in vitaminele B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu etc.