Ai observat ca ai pus cateva kilograme in plus, ai adoptat un anumit regim alimentar, si vezi ca nu da roade. Te hotarasti sa combini alimentatia sanatoasa cu sportul pentru ca esti sigura ca asta va da roade. Incepi sa mergi la o sala de fitness si observi ca eforturile tale sunt in zadar. Iti vine sa te lasi, sa abandonezi, te impaci cu ideea ca nu vei reusi sa realizezi schimbarea mult dorita. Care sunt greselile pe care le faci in sala de fitness?

In primul rand, incalzirea este foarte, foarte importanta. Nu vei reusi sa ajungi la greutatea pe care ti-o doresti atata timp cat nu te incalzesti suficient. Incalzirea inseamna pentru multe femei, cateva miscari jegere, sau cateva minute de mers la banda. De obicei, cand facem incalzirea, suntem tentati sa o facem ca sa fie facuta si sa trecem la altceva. Este o mare greseala pe care o fac majoritatea oamenilor. Incalzirea trebuie sa iti forteze toti muschii si sa te trezeasca astfel incat sa fii gata sa treci la exercitiile pe care vrei sa le faci.

O a doua mare greseala, foarte frecventa este ca oamenii tind sa inceapa antrenamentul pe banda de alergare. Da, este indicata banda, insa atunci cand esti incepator. Daca vei incepe intotdeuna antrenamentul cu alergarea pe banda, nu te astepta sa ai rezultate.

Un alt motiv pentru care nu vezi rezultate cand mergi la sala este acela ca folosesti greutati mai mici. La inceput, cand abia te apuci de sala, nu vei putea folosi greutati foarte mari, insa in timp ar trebui sa folosesti din ce in ce mai mari. Daca vei folosi numai greutati mici, muschii tai nu isi pot crea o rezistenta si nu se pot obisnui decat cu ceea ce le oferi. Schimba greutatile si incearca sa evoluezi cat mai mult.