Imbatranirea prematura apare foarte des in randul oamenilor, mai ales, avand in vedere faptul ca avem un stil de viata nesanatos. Primele riduri- un stres total si un inceput pentru a folosi cremele speciale pentru a remedia problema. Varsta in final isi spune cuvantul insa este frustrant cand acest lucru se intampla la o varsta cand nici nu te asteptai. Ti-ai pus problema ca alimentatia ar putea fi de vina intr-o oarecare masura?

Specialistii avertizeaza ca in ceea ce priveste modul in care ne alimentam ar putea dauna tenului. Si imbatranirea nu este departe. Si in sirul de alimente pe care le consumam se numara inamicii pielii.

Consumul de zahar. Practic actioneaza la nivelul celulelor pe care le imbatraneste. Zaharul se depune pe moleculele de proteine si in scurt timp asta va aduce si efecte vizibile pe pielea ta. In acest caz celulele imbatranesc prin procesul numit glicozilare.

Consumul de mancare de tip fast food. Se stie clar ca astfel de mancare nu aduce aportul necesar de vitamine pe care ar trebui sa le consumam zilnic. Grasimi si pur si simplu delicioasa insa nesanatoasa. In mod practic se acumuleaza grasimi care blocheaza „comunicarea” intre celule ceea ce duce din nou la imbatranire, mai intai la interior pentru ca in scurt timp sa se vada la exterior, in modul in care arati.

Stiai si ca mesele neregulate se numara printre obiceiurile proaste ce pot duce la imbatranirea precoce? Asta pentru ca astepti pana cand foamea se instaleaza, grelina se produce, acel hormon care sa iti creasca pofta de mancare. Astfel ca in momentul in care vei manca o vei face cu pofta si fara sa mai tii cont de portii sau de calitatea mancarii. Rezultatul? Imbatranirea precoce care cu cateva riduri in prima faza isi spune cuvantul.

Se pare ca pana la urma tot ceea ce este in exces dauneaza, a se evita sarea, grasimile, zaharul este o indicatie ce ar trebui sa vizeze viata in cei mai mici pasi.