De foarte multe ori nu reusim sa ne dam seama ca exista diferite lucruri si alimente in comert care ne afecteaza foarte mult sanatatea. De foarte multe ori avem impresia ca  alimentele nu sunt chiar atat de nocive pentru sanatatea noastra.

Totusi, alimentele pe care le consumam sunt foarte importante, asa ca va trebui sa facem astfel incat sa consuma alimente cat mai sanatoase si mai potrivite. In continuare voi prezenta cateva dintre alimentele pe care nu mai trebuie sa le consumati daca va doriti o buna functionare a corpului. Iata care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le evitati pentru ca va fac foarte mult rau:

In primul rand trebuie sa stii ca dulciurile sunt foarte nocive pentru sanatatea noastra. Este foarte important sa avem grija sa evitam pe cat posibil dulciurile. S-a dovedit stiintific faptul ca dulciurile si in special zaharul este cel care produce in timp diferite probleme la nivelul creierului. Astfel, este foarte important sa faceti astfel incat sa eviti pe cat posibil consumul de dulciuri sau de zaharuri.

De asemenea, alimentele Junk Food contin foarte multe substante chimice si conduc spre tot felul de simptome, precum depresia sau starea de anxietate. Totusi, alimentele acestea sunt foarte bogate in grasimi ceea ce impiedica productia de dopamina, un compus foarte important care este responsabil de starea de bine si de fericirea noastra. Mai mult decat atat, dopamina este cea care iti ajuta functiile cognitive, capacitatea de invatare, atentia, memoria sau chiar motivarea. Astfel, trebuie sa evitati consumul bogat in grasimi.

Alimentele prajite trebuie sa dispara si ele din meniul dvs. zilnic. Aproape toate alimentele procesate contin chimicale, coloranti, aditivi, arome artificiale si alti conservanti. Astfel, alimentele prajite sau procesate distrug foarte mult nervii celulelor din creier.