Exista foarte multe alimente si lucruri pe care le avem in casa si nu realizam ca acestea pot fi utile mai mult decat in bucatarie. Otetul este unul dintre  lucrurile pe care le gasim in fiecare bucatarie si care are o multime de beneficii asupra sanatatii si nu numai. Otetul nu este util doar in bucatarie pentru ca are in compozitia sa acid acetic si astfel are proprietati antiseptice si cicatrizante. Din acest motiv, otetul poate fi folosit pentru multe afectiuni, incepand de la durerile de gat si pana la piscaturile de tantari sau hemoroizi. Iata cateva lucruri la care otetul este mai mult decat eficient:

Dureri de gat

Probabuil ca nu te asteptai insa otetul este un medicament sau un remediu excelent pentru durerile de gat. Durerile de gat pot fi chiar cele mai insuportabile dureri pe care le poate avea o persoana. Totul depinde de persoana respectiva. Totusi, in cazul in care aveti o problema de genul acesta trebuie sa stiti ca o gargara cu otet va alina durerea de gat. Trebuie doar sa pui o lingura de otet intr-un pahar cu apa calduta si sa faci gargara. Incearca sa repeti operatiunea pana cand simti ca simptomele dispar.

Respiratie urat mirositoare

Pentru a scapa de aceasta problema trebuie sa iti clatesti gura in mod zilnic cu apa si cu otet. Aceasta va inlatura mirosul neplacut si va previne inmultirea bacteriilor sau formarea infectiilor. Astfel, otetul este forte benefic pentru aceatsa problema si puteti sa il folositi oricand pentru ca este cu siguranta la indemana dvs.

Hemoroizi

Probabil ca  nu te-ai gandit insa hemoroizii pot fi tratati prin intermediul otetului. Daca aveti mancari cauzate de hemoroiti trebuie sa faci bai de sezut cu apa si cu otet si apoi sa aplici o compresa cu apa si otet pe zona cu problema.