Crestinismul reprezinta cel mai mare cult religios din lume, insa crestinii au tendinta sa inteleaga si sa interpreteze gresit cuvantul lui Dumnezeu, a carui mesaj nu e numai moral, ci si protectiv cu oamenii. Iata cateva idei transmise de Biblie, dar care sunt intelese gresit de crestini.

Interpretarea gresita a Bibliei

Protectia copilului este un lucru gresit. Multumita influentei crestinismului biblic, SUA se afla alaturi de Somalia in ceea ce priveste Conventia Natiunilor Unite a Drepturilor Copilului. De ce? Pentru ca Biblia ii instruieste pe parinti sa isi sacrifice copiii. Ei bine, legile actuale care protejeaza copiii nu se potrivesc cu mesajul biblic, dar cu toate acestea, nicaieri nu scrie ca un copil este proprietatea tatalui si trebuie sa fie pedepsit sau ucis, in conformitate cu credinta tatalui.

E pacat ca femeia sa fie egala barbatului. Atunci cand vine vorba de demnitatea si egalitatea femeilor, in loc de a se actiona din punct de vedere moral, biserica a blamat femeia de foarte multe generatii. De exemplu, mormonii au excomunicat femeile care au cautat egalitatea, iar decizia Vaticanului a fost aceea de a chinui calugaritele  care erau de parere ca saracia este o problema mai mare decat avortul. Ar trebui sa spunem mai multe?

Stiinta este un pacat. Stiinta este un domeniu care nu ne lasa sa ne pacalim pe noi insine. Conflictul dintre religie si stiinta exista de foarte multe generatii, din moment ce in carte spune „Crede si nu cerceta”. Insa, chiar si in prezent, religia este motivul pentru care copiii mai mor si in ziua de azi- pentru ca nu se accepta metodele stiintifice de tratare a acestora, fanaticii religiosi asteptand mana lui Dumnezeu pentru a-si trata copilul. Mai este o vorba: „Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista”- adica, religia si credinta te ajuta, dar trebuie sa incerci si tu sa te pui pe picioare. Cu alte cuvinte, religia si stiinta sunt doua domenii care se completeaza una pe cealalta, cu toate ca sustin lucruri diferite.